SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PONUDE
 
Dina Petrokemija: Konkretna ponuda stigla putem britanskog fonda Devon
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 20.01.2014. - 15:38:00
RIJEKA - Prispjela je konkretna ponuda putem britanskog fonda Devon za preuzimanje dugova Dina Petrokemije, povećanje njenog temeljnog kapitala i širenje proizvodnje, potvrdio je danas predsjednik Uprave Dine Fabio Giacometti.
Giacometti je u telefonskom razgovoru ocijenio da je riječ o ozbiljnoj ponudi. Nije odgovorio o kojem je ulagaču riječ, odnosno koga predstavlja fond Devon, kazavši samo da je tehnička ekipa, koju je ulagač angažirao za pregled postrojenja, bila iz Kazahstana.

Dina ne može biti rentabilna s ovom proizvodnjom pa treba uložiti u nova postrojenja i proizvode, uglavnom petrokemikalije, rekao je Giacometti pojasnivši da bi ulagač pokrenuo novih osam postrojenja i znatno povećao kapacitet proizvodnje.

Samo za pokretanje sadašnje proizvodnje potrebno je 25 milijuna eura, a pregovaramo i o pozajmici za isplatu jedne od ukupno 15 neisplaćenih plaća, dodao je.

Na upit o tvrtki Crodux plin Ivana Čermaka, koja je bila iskazala zanimanje za Dinu, Giacometti je kazao da ima saznanja samo o tome da su predstavnici Crodux plina u kontaktu s novim potencijalnim ulagačem.

Predstečajna nagodba za omišaljsku Dina Petrokemiju sklopljena je na Trgovačkom sudu u Rijeci 30. rujna prošle godine.

O novoj ponudi na skupštini dioničara Dine raspravljat će se vjerojatno nakon što predstavnik Diokija dobije ovlaštenje vjerovnika, koji će se sastati na prvom ispitnom ročišu u stečaju Diokija u ožujku ove godine.