SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NOVI DETALJI
 
Der Spiegel: Ronaldo 2009. priznao silovanje?
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 02.12.2018. - 09:44:18
BERLIN - Velika prašina se digla oko optužbi Kathryn Mayorge da ju je jedan od najboljih nogometaša današnjice Cristiano Ronaldo silovao, a tek će je biti poslije najnovijih navoda lista Der Spiegel, koji je navodno došao do povjerljivih dokumenata u kojima je 2009. Portugalac, na neki način, potvrdio te navode.

Nemili događaj navodno se dogodio 2009. u Las Vegasu, tek što je Ronaldo prešao iz Manchester Uniteda u Real Madrid. Tada je Portugalac upoznao Mayorgu i imao seks s njom. Uslijedila je tužba, zbog koje su on, njegov zet i rođak bili ispitani. "Der Spiegel" je navodno došao do dvije verzije odgovora. Prve još u rujnu 2009. u kojoj su se odgovori Portugalca umnogome poklopili s pričom Amerikanke i drugi iz prosinca 2009. u kojima je učestvovao njegov odvjetnik i u kojoj su izostavljeni dijelovi iz ranije verzije.

Evo nekih detalja ispitivanja iz rujna koje je objavio "Der Spiegel", u kojima je Ronaldo označen kao "X", a Majorga "Ms. C":

- Šta je bilo između vas i Ms. C?

X: "Rekla je da nije ispravno da imamo seks pošto smo se prvi put vidjeli. Ali me je uhvatila za k..."
(u prosinačkoj verziji odgovor je samo glasio "Uhvatila je moj penis")

- Opišite do detalja šta se dešavalo pri prvom fizičkom kontaktu sa Ms C?

X: "J... sam je sa strane. Bila mi je dostupna. Ležala je sa strane u krevetu i ušao sam u nju. Bilo je grubo. Nismo mijenjali položaj pet do sedam minuta. Rekla je da ne želi to, ali mi je postala dostupna. Sve vrijeme je bilo grubo, ušao sam u nju sa strane i bilo je brzo. Možda je imala neke modrice kada sam je zgrabio. Nije htjela da "mi se da" već me je odgurnula. Više se ne sjećam šta mi je rekla kada me je odgurnula, ali je nastavila da govori ne "Ne radi to, nisam kao druge".
(u prosinačkoj verziji odgovor je glasio "Ležala je na krevetu. Prišao sam straga. Nismo mijenjali poziciju. Trajalo je pet do sedam minuta. Bilo je grubo. Nije se žalila, nije vrištala, nije tražila pomoć niti bilo što slično")

- Da li je Ms. C ijednom povisila svoj glas, vikala ili jecala?

X: "Rekla je "ne" nekoliko puta"
(u prosincu "Ne")

- Da li je Ms. C rekla nešto poslije seksualnog opštenja?

X: "Na kraju je rekla "Ser..o, prisilio si me. Idiote. Nisam kao ostale". Ja sam joj rekao da mi je žao"
(u prosincu "Ne")