SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SLABO
 
Crnogorski Telekom prepolovio profit
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 21.02.2018. - 22:36:16
PODGORICA - Crnogorski Telekom  je prošle godine imao prihod od 85,3 miliona eura, dok je neto dobit 5,1 miliona eura, saopšteno je iz ove kompanije na osnovu godišnjeg finansijskog izvještaja.

Telekom  je godinu ranije u 2016. godini imao prihod od 92 miliona, a neto dobit od 9,4 miliona. Prije samo tri godine u 2014. imali su prihod od 104 miliona, a čist profit od 21,5 miliona.

“Smanjenje prihoda je vezano za efekte regulacije maloprodajnih i veleprodajnih cijena, povećane konkurencije na tržištu fiksnog pristupa, ubrzane supstitucije fiksne telefonije i smanjenog obima dolaznog saobraćaja”, saopšteno je iz Telekoma.

Oni su naveli da je 2017. bila godina velikih promjena i sve većih zahtjeva tržišta, kao i rastuće konkurencije i velikih promjena u organizacionoj strukturi Telekoma.

“Zadovoljni smo ostvarenim rezultatima u 2017. godini, koji su bili solidni i u skladu sa našim očekivanjima. Kompaniju smo učinili agilnijom, pripremili smo se za stabilizaciju prihoda i povećanje profitabilnosti, kako bi u konačnom ostvarili i željeni rast. U određenim segmentima poslovanja već imamo pozitivne trendove i to me vrlo raduje, jer rast broja korisnika je osnova za povećanje prihoda”, kazao je izvršni direktor Crnogorskog telekoma Nikola Ljušev.

On je kazao da je povećana pokrivenost i broj korisnika optičke mreže, kao i da nastavljaju širenje optike i turbo DSL-a, kako bi korisnicima omogućili pristup najkvalitetnijoj mreži. Broj korisnika optičke mreže porastao je za 16% a mobilnog interneta za 14 hiljada, na 157 hiljada.