SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PROSLAVA
 
COSCO u Istri slavi desetu obljetnicu poslovanja u Hrvatskoj
Autor/izvor: SEEbiz / Glas Istre
Datum objave: 09.05.2019. - 08:10:25
PULA - COSCO Shipping - Dragon Maritime Adria, hrvatski predstavnik najvećeg kineskog brodara sa sjedištem u Rijeci, izabrao je Istru za proslavu desete obljetnice svog poslovanja u Hrvatskoj. 

Ovog će vikenda s brojnim gostima, poslovnim partnerima i kolegama iz sjedišta kompanije u Shanghaiju odsjesti u hotelu Park Plaza Belvedere u Medulinu. U subotu će brodom u obilazak Nacionalnog parka Brijuni gdje će im ručak biti poslužen na otvorenom, kod stare masline, a otok će obići biciklima i električnim autićima. Za večernji gala party izabrali su veliku dvoranu Doma hrvatskih branitelja u Puli.

COSCO Shipping Lines je državna kineska firma specijalizirana za međunarodni i domaći cargo brodski transport te vezane servise. Imaju treću najveću flotu na svijetu, koja broji 1.118 brodova, nosivosti 91,77 milijuna tona tereta i kapaciteta 2,21 milijun TEU-a (jedan TEU je oko šest metara dužine). Izgradili su jedan od najjačih međunarodnih brendova. Korporacija je investirala u 51 terminal, uključujući više od 47 kontejnerskih terminala diljem svijeta, s godišnjom propusnošću od 118,39 milijuna TEU-a, u čemu su na prvom mjestu u svijetu. S više od 2,7 milijuna TEU-a kontejnerskog najamnog kapaciteta treća su svjetska brodarska kompanija. Plove na 362 linije, od kojih je 227 međunarodnih. Povezani su s 289 luka u 90 država i regija u svijetu. Poslije transpacifičkih servisa, najprofitabilniji servisi kompanije su oni koji povezuju Aziju i Europu.