SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PORUKE
 
Ćorić: Ovo će biti jedino poskupljenje plina do travnja 2020.
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 08.02.2019. - 23:01:32
ŠIBENIK - Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić je u Šibeniku, gdje se obilježava 29. obljetnica osnivanja HDZ-a u županiji i gradu. Tako je komentirao najavljeno poskupljenje plina.

"Želim naglasiti da će to povećanje biti jedina korekcija za sljedeću plinsku sezonu do travnja 2020. godine i daljnjih korekcija neće biti", naglasio je ministar.

"Unatoč korekciji, treba imati na umu da je poreznim izmjenama i smanjenjem poreza na dodanu vrijednost na određene segmente hrane, ovo povećanje cijena i negativan utjecaj na standard kućanstava koja koriste plin - manji od pozitivnih učinaka do kojih je došlo zbog poreznog rasterećenja, smanjenja cijena hrane i povećanje prosječnih plaća u Hrvatskoj", tvrdi Ćorić.

Komentirao je i medijske napise da ga je ministrica Gabrijela Žalac prozvala kao ministra čiji resor ima najlošiji rezultat u povlačenju sredstava iz Europske unije.

"Nisam vidio tu današnju izjavu, ali ako se referirate na napise u medijima - želim istaknuti da ministarstva dobro surađuju, u segmentu zaštite okoliša alocirane su dvije milijarde kuna sredstava iz kohezijskog fonda, ugovorenih 70 posto sredstava do kraja operativnog programa", objašnjava Ćorić.

Istaknuo je i da je u svom resoru zatekao "nezavidnu situaciju", od koje ne želi i ne može pobjeći.

Dodao je i da je njegovo ministarstvo što se tiče ugovorenosti jedno od natprosječnih, a što se tiče izvođenje radova na terenu, stoji sve bolje. Do kraja 2020. godine iskoristit ćemo sva sredstva, naglašava ministar-

"Želim naglasiti da svi koji žele stvoriti negativnu atmosferu između ministara - čine jalov posao i neće utjecati na odnose mene i kolegice Žalac", zaključio je ministar.

Na kraju je novoj ravnateljici NP Krka, HDZ-ovoj Nelli Slavici, čestitao na imenovanju.