SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
LNG
 
Ćorić: Mađarska je spremna kupiti 25 posto udjela u LNG-u Hrvatska
Autor/izvor: SEEbiz / Dnevnik.hr
Datum objave: 07.04.2019. - 21:07:51
ZAGREB - Ministar energetike Tomislav Ćorić otkrio je da je Hrvatska od Mađarske primila pismo namjere za kupnju 25 posto udjela u LNG-u Hrvatska pod određenim uvjetima.

"Od mađarske strane Hrvatska je prije par tjedana primila pismo namjere od ministra vanjskih poslova Mađarske koji se bavi i pitanjima energetike. Mađarska je spremna kupiti 25 posto udjela u LNG-u Hrvatska pod određenim uvjetima. U fazi smo razgovora", rekao je Ćorić u Dnevniku Nove TV.

Komentirao je i gradnju spalionice u Konjščini, a građanima je rekao da ne trebaju strahovati

"Bilo kakav objekt za energetsku oporabu treba biti ucrtan u prostorni plan kako općine, tako i županije. Ja ne znam je li ovaj objekt ucrtan. Ovo je prvi glas doista po pitanju energetske oporabe u Konjščini koji je došao do mene", rekao je.

Kazao je da ne može obećati da spalionice neće bitali, ali može obećati "da će Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, ukoliko za taj objekt bude trebalo izraditi studiju utjecaja na okoliš, Ministarstvo će formirati radnu skupinu i stručno povjerenstvo, koje će procijeniti udovoljava li taj objekt najvišim ekološkim standardima".