SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
STAVOVI
 
Cerar protiv isključenja Mađara iz financiranja pruge za Luku Koper
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 05.10.2018. - 15:44:00
Zadnja izmjena: 05.10.2018. - 16:33:25
LJUBLJANA - Slovenski ministar vanjskih poslova Miro Cerar izrazio je u petak veliku rezerviranost glede mogućeg isključenja Mađarske kao partnera pri gradnji nove željezničke pruge Divača-Koper, strateškog projekta pokrenutog u vrijeme njegova premijerskog mandata.

Reagirajući na izjavu ministrice za infrastrukturu Alenke Bratušek koja je rekla da će u novoj vladi koju vodi Marjan Šarec predložiti da se Cerarov plan o financiranju 27 kilometara duge pruge Koper-Divača promijeni i da ga Slovenija gradi vlastitim sredstvima i bez predviđenog učešća Mađarske s 200 milijuna eura, Cerar je kazao da bi svaku promjenu već potvrđenog plana o gradnji te pruge trebalo dobro argumentirati i obrazložiti.

„Potrebno se odlučiti želimo li taj projekt s Mađarima izvesti u svjetlu šire strateške suradnje s tom državom i uštedjeti 200 milijuna eura koje možemo iskoristiti za druge planove", kazao je Cerar u razgovoru s novinarima u parlamentu.

Treba imati na umu da je Mađarska birala suradnju u povezivanju sa slovenskom Lukom Koper, a ne s hrvatskom Lukom Rijeka koja je konkurent Kopru, istkanuo je.

Poznato je da Mađarska želi unajmiti na 99 godina zemljište na kružnom toku kod Sermina na kojem će graditi logistički terminal.

Informacije da Mađari zahtijevaju manjinski udjel u Luci Koper i da njihove tvrtke sudjeluju u izgradnju drugog kolosijeka slovenska vlada je više puta negirala, navodi Siol.net. Ali očito je da se mađarski građevinari pripremaju za taj projekt u Sloveniji.

Prošle godine mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szíjjártó nakon sastanka s Karlom Erjavcem izjavio je da je Mađarska spremna financijski sudjelovati u projektu u zamjenu za jačanje položaja mađarskih tvrtki u Luci Koper, s ugovorom o dugoročnom najmu zemljišta i sudjelovanje mađarskih tvrtki u izgradnji .

S druge strane, činjenica da tvrtka Belfry s 20 zaposlenih najavljuje dolazak ne bi trebala biti uznemirujuća za slovenske građevinare. Međutim, riječ je o tvrtki s izvrsnim političkim i poslovnim vezama u Mađarskoj. Belfry usko surađuje s dva glavna aktera na mađarskom građevinskom tržištu, austrijskim Strabagom i mađarskim građevinskim poduzetnikom Lorincom Mészárosom. On je jedan od poduzetnika iz najužeg kruga mađarskog premijera Viktora Orbana.

Član je njegove stranke Fidesz i gradonačelnik Orbanova rodnog mjesta Felcsúta. Na lanjskom popisu najbogatijih Mađara na petom je mjestu. Mediji pripisuju njegov uspon velikim infrastrukturnim projektima koje je dobio na javnim natječajima u Mađarskoj, financiranim EU novcem. Mészáros posjeduje više od sto tvrtki. Posljednjih godina najvažnija tvrtka R-Corda za izgradnju željezničkih pruga dobila je sva četiri natječaja mađarske željeznice za rekonstrukciju željezničkih križanja diljem zemlje i niz drugih javnih nabava. Na tim projektima tvrtka Belfry redovito djeluje kao podizvođač i službeno nije povezana s Mészárosom, njen službeni vlasnik je austrijski odvjetnik Daniel Neubauer. 

Zadnjih je dana nova ministrica za infrastrukturu i bivša premijerka Alenka Bratušek ocijenila da zahtjevnu prugu za koju su joj odobrena i europska sredstva Slovenija može sagraditi sama i da nije za ulazak stranih partnera u taj strateški projekt niti za davanje posebnih lučkih koncesija strancima.

„Mađarska je pak željela doći do najma određenih zemljišta u Sloveniji i nisam za to. Posve zatvoriti vrata za razgovore ne bi imalo smisla", rekla je Bratušek za list „Primorske novice“.