SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
FORMALNO
 
Bulgartabak preuzeo Fabriku duvana Banja Luka
Autor/izvor: SEEbiz / SRNA
Datum objave: 19.06.2013. - 13:44:44
BANJA LUKA - Bugarski holding "Bulgartabak" preuzeo je većinski dio akcija od dosadašnjeg vlasnika Fabrike duvana Banja Luka "Antonić trejd" i time zvanično postao većinski vlasnik ove fabrike, potvrdio je Srni predsjednik Sindikalne organizacije ovog preduzeća Miroslav Marinković.
"U narednom periodu radnici Fabrike duvana očekuju da bude imenovano novo rukovodstvo preduzeća sa kojim predstavnici radnika treba da razgovaraju o potpisivanju kolektivnog ugovora gdje će prava radnika biti zaštićena u skladu sa Zakonom o radu", istakao je Marinković.

On je izrazio zahvalnost svim ljudima dobre volje i medijima koji su svojom objektivnošću u izvještavanju pomogli radnicima da ostvare cilj - sačuvaju radna mjesta i Fabriku duvana Banja Luka.

Vlada Republike Srpske potpisala je 9. aprila 2013. godine Memorandum o razumijevanju sa kompanijom "Bulgartabak". U ime Vlade Republike Srpske Memorandum je potpisala premijer Željka Cvijanović, a u ime "Bulgartabaka" izvršni direktor kompanije Vencislav Čolakov.

Potposanim memorandumom "Bulgartabak" obavezuje se da će u naredne tri godine zadržati postojeći broj radnika, izvršiti investiranje u modernizaciju fabrike i početi sa radom prepoznatljivih brendova.