SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ZA SLADOKUSCE
 
Bob Dylan izdaje neobjavljene snimke kultnog albuma iz 1975.
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 24.09.2018. - 12:09:16
NEW YORK - Američki rock muzičar Bob Dylan u novembru će izdati neobjavljene snimke nastale tokom pripreme kultnog albuma "Blood on the Tracks", koji nisu ušli u konačnu verziju albuma.

Album izdat 1975. godine, koji je u to doba doživio negativne kritike, sada se smatra jednim od najboljih Dylanovih albuma.

Muzički časopis "Rolling Stone" smatra da je "Blood on the Tracks" među 20 najboljih ikada snimljenih albuma u istoriji rokenrola.

Dilan, dobitnik Nobelove nagrade za književnost 2016. godine, izdaće te snimke 2. novembra u obliku kutije sa šest diskova pod nazivom "More Blood, More Tracks - The Bootleg Series Vol. 14".

Muzičar je snimio te pjesme prvobitno 1974. godine u jednom njujorškom studiju ali je od tih pjesama odustao nakon što ih je pustio prijateljima kojima se to nije mnogo dopalo.

Dylan se potom vratio u studio ali u Mineapolisu i napravio korekcije snimljenih pjesama.

"Blood on the Tracks" se smatra introspektivnim albumom jer ga je Dylan napisao i snimio kad se razišao od prve supruge Sare, mada sam umjetnik nikad nije želio da objasni korene i inspiraciju za taj album.