SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
IMA LI SPASA?
 
Bloomberg: Kina je zadnja nada za Uljanik
Autor/izvor: SEEbiz / Bloomberg
Datum objave: 02.05.2019. - 10:40:33
LONDON - Bloomberg se pozabavio temom posrnulog Uljanika u tekstu pod naslovom "Kina je umirućem europskom brodogradilištu zadnja nada".

Predstavnici kompanije  China Shipbuilding Industry Corp. ovih su dana posjetili Hrvatsku i razgovarali s premijerom Plenkovićem te obišli brodogradilišta u Rijeci i Puli.

- Proveo sam četvrtinu života ovdje. Sada kad imamo svoju državu ona planira zatvoriti Uljanik, a to je velika greška i paradoks, kaže Đino Šverko, vođa sindikata u Uljaniku.

U svojim zvjezdanim trenucima u socijalizmu Uljanik je zapošljavao čal 8.000 radnika. Ogromna stvar za grad Pulu koja ima oko 60.000 stanovnika. 

Glavni izvršni direktor skupine Uljanik, Emil Bulić, izjavio je kako prvo treba čak 80 milijuna eura kako bi tvrtka preživjela sljedećih šest mjeseci, isplatila radnike i povratila povjerenje kupaca. Njegova tvrtka posjeduje navoze u Puli i Rijeci.

„Teško je biti konkurentan nakon godinu dana suočavanja s stečajnim postupkom, ali još uvijek smo u pregovorima s vladom i sa našim strateškim partnerom o programu restrukturiranja koji bi koštao znatno manje od iznosa koji je objavljen“, Bulić. rekao je.

Menadžeri su zabrinuti da će nedovršeni belgijski bager biti odvučen 100 kilometara sjeverno do luke u Trstu kako bi tamo bio dovršen. Među mještanima je zavladao veliki strah. "

Prijetnja propasti Uljanika nastala je djelomično zbog navodnog lošeg upravljanja i nakon što je Hrvatska odustala od većinskog udjela države prije ulaska u Europsku uniju 2013. godine. To odražava stanje europskih brodograditelja koji se suočavaju s rastućom konkurencijom iz Azije, gdje se nalaze najveći svjetski brodogradilišni navozi.
I dok se izgradnja kontejnerskih brodova i naftnih brodova preselila u Južnu Koreju, Kinu i Japan, europski navozi prisiljeni su se razvijati u "nišne" objekte, specijalizirane za luksuzne jahte, brodove za krstarenje, morske platforme i oceanografske brodove.

U poljskom gradu Gdansku, domu pokreta Solidarnosti koji je pomogao rušiti komunizam, legendarno brodogradilište okrenulo se obnovljivim izvorima energije, stvarajući opremu za vjetroelektrane na moru.

Za razliku od EU, azijske vlade smatraju brodogradnju strateškom i rado koriste državu za potporu industriji, rekao je Christophe Tytgat, glavni tajnik europske udruge Sea Europe iz Bruxellesa, koja okuplja brodogradilišta i proizvođače pomorske opreme. Dokle god postoje nejednaki uvjeti, europska brodogradnja će trpjeti sve više stečajeva, kazao je.

Kineske tvrtke u državnom vlasništvu također su kupile udjele u lučkim objektima diljem Europe, uključujući Pirej u Grčkoj i Rotterdam u Nizozemskoj. To je dio šire strategije, posebno u balkanskoj regiji, gdje kineske tvrtke trenutno grade najduži hrvatski most, a nedavno su preuzele najveći srpski rudnik bakra te  čeličanu.

"S problematičnim slučajevima kao što je Uljanik, nadam se da će se stvoriti svijest u Europi da je doista vrijeme da se nešto učini", rekao je Tytgat. "Važno je da ako se to brodogradilište spusti, zatvori ili smanji broj ljudi koji tamo rade, onda će to utjecati na cijelu regiju."

I dok Uljanik visi nad ponorom, zabrinuti su i pulski ugostitelji.

U talijanskom restoranu Nono, vlasnica Tatjana Tomljenović pokušavala je privući turiste na pizzu.

„Uljanik je simbol Pule“, rekla je. 

- Tužno je što se ovaj simbol silom ugasio. Učinci toga bit će politički, ekonomski i psihološki, te će trajati dugo vremena, zaključila je.