SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RAZGOVORI
 
Besix grupa zainteresovana za aerodrome i most na Verigama
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 23.01.2018. - 15:21:19
PODGORICA - Premijer Marković je, upoznajući goste sa ekonomskim, društvenim i političkim prilikama u našoj zemlji, iznio niz činjenica u vezi sa konkuretnošću Crne Gore za investicije i posebno istakao činjenicu da je naša zemlja članstvom u NATO-u i liderskom pozicijom u procesu evropskih integracija pozicionirala sebe kao najprestižniju investicionu destinaciju u regionu.

Besix grupa je izrazila posebnu zainteresovanost za učešće u mogućim projektima vezanim za valorizaciju aerodroma Tivat i Podgorica, mostu na Verigama i drugim putnim infrastrukturnim projektima, realizaciju i izgradnju novih turističkih kapaciteta kao i za projekte u sektoru energetike, sa akcentom na obnovljive izvore energije.

Na kraju sastanka zaključeno je da će predstavnici Vlade Crne Gore i Besiks Grupe u što kraćem vremenskom periodu sagledati konkretne mogućnosti za stratešku saradnju.

Besix grupa (https://www.besix.com/en) je najveća belgijska kompanija koja radi na izgradnji objekata, infrastrukture, objekata za sport i rekreaciju. Kompanija je, takođe, aktivna u pružanju usluga iz oblasti nekretnina i koncesija. Besix grupa je u Crnoj Gori prisutna od 2013. godine, izvođač su i suinvestitor jednog od kapitalnih investicionih projekata u Crnoj Gori – Luštica Bay i 50% vlasnik budućeg hotela „Chedy", na istom lokalitetu. Predstavnici kompanije izrazili su interesovanje za nastavak poslovanja u Crnoj Gori.