SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REAKCIJE
 
Bernardić o izjavama Pupovca: Pretjerao je, Hrvatsku se ne može usporediti s NDH
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 07.09.2019. - 14:00:13
GUDOVAC - Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ocijenio je danas da je čelnik SDSS-a Milorad Pupovac pretjerao u izjavama, misli i da se Hrvatsku ne može usporediti s NDH, ali i kako su, s druge strane, u Hrvatskoj "stvorila klima napada na druge i drugačije zahvaljujući djelovanju i ove Vlade".

Prilikom posjeta 27. jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu u Gudovcu, Bernardić je novinarima izjavio kako je Pupovac, usporedivši Hrvatsku s NDH, pretjerao u svojim izjavama.

"Činjenica je da su izjave Milorada Pupovca takve da je on u svojim izjavama pretjerao. Svima je jasno da se Hrvatsku ne može usporediti s NDH, ali je s druge strane i činjenica apsolutno da se u Hrvatskoj stvorila jedna klima napada na druge i drugačije upravo zahvaljujući djelovanju i ove Vlade", smatra Bernardić.

Izjavio je i da su iz istog razloga u Hrvatskoj postali "normalni i napadi na Srbe". Spomenuo je i legaliziranje povremene upotrebe ustaškog pozdrava "Za dom spremni" te izbacivanje svjedočanstva holokausta Ane Frank iz lektire.

Bernardić je ocijenio da je "to nešto što ne smije stanovati u normalnoj uljuđenoj i civiliziranoj zemlji". Smatra i da je Pupovčeva pozicija u vladajućoj koalicija takva da ga mnogi koalicijski partneri ne žele, pa se zapitao što Pupovac uopće radi u njoj.

Kazao je i da je prijedlog predsjendičkog kandidata Miroslava Škore o zabrani SDSS-a nedopustiv. "Očito je za bavljenje politikom potrebno puno više od samog dojma i osobnog osjećaja", izjavio je.