SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLUKE
 
Beograd postaje sedište Transportne zajednice Zapadnog Balkana
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 06.12.2017. - 19:46:05
BEOGRAD - Sedište Transportne zajednice Zapadnog Balkana biće u Beogradu, potvrđeno je na prvom ministarskom sastanku Saveta Evropske unije (EU) i Zapadnog Balkana u Briselu.

Izbor Beograda za sedište Transportne zajednice, iz kojeg će se koordinirati aktivnosti na regionalnim projektima i stvaranju jedinstvenog tržišta u oblasti transporta, predstavlja veliko priznanje za Vladu Srbije i za sve što je Srbija uradila da na regionalnom povezivanju, istakla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Posebno je važno što je ova odluka doneta jednoglasno, uz podršku svih predstavnika iz regiona i članica EU, dodala je Mihajlović.

Izbor Beograda za sedište, ocenila je ona, predstavlja važan korak u sprovođenju Sporazuma o ransportnoj zajednici, koji je potpisan letos na samitu lidera Zapadnog Balkana u Trstu.

Mihajlović je istakla da odluka o sedištu Transportne zajednice znači da će Beograd biti u prilici da bude domaćin svih važnih susreta iz oblasti transporta koji se tiču regiona i da ima vodeću ulogu u koordinaciji budućih aktivnosti na infrastrukturnom i ekonomskom povezivanju regiona.