SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOGOVOR
 
Beiersdorf preuzima Coppertone
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
Datum objave: 13.05.2019. - 22:34:41
NEW YORK - Beiersdorf, proizvođač Nivee i drugih brendova za njegu kože, kupuje američku tvrtku za zaštitu od sunca Coppertone od kompanije Bayer za 550 milijuna dolara kako bi ojačao svoj položaj u Sjevernoj Americi, priopćila je u ponedjeljak njemačka tvrtka za široku potrošnju.

Beiersdorf je u priopćenju naveo da je Coppertone 2018. godine ostvario prodaju od oko 213 milijuna dolara. Rekao je da transakcija podliježe odobrenju od strane tijela za kontrolu spajanja, ali bi trebala biti zatvorena u trećem tromjesečju.

"Uvjereni smo da će Coppertone i njegov tim dodati komplementarnu stručnost našem vodećem portfelju robnih marki i značajno ojačati našu poziciju, posebno u SAD-u", izjavio je izvršni direktor Beiersdorfa Stefan de Loecker.

U prvom tromjesečju rast prodaje Beiersdorfa u Sjevernoj Americi zaostaje za većinom ostatka grupe, 3,7 posto nakon ukidanja valutnih efekata, naspram 6 posto koliko iznosi rast ukupne prodaje.

De Loecker, koji je preuzeo dužnost glavnog izvršnog direktora u siječnju, izjavio je kako želi akvizicije. Tvrtka sjedi na gomili gotovine od više od 4 milijarde eura i suočila se s pozivima investitora da vrate novac dioničarima.

Osnovanu 1944. godine, tvrtku Coppertone kupio je Bayer 2014. godine. Kemijski div priopćio je kako je ostvario napredak u revitalizaciji branda i razvoju inovativnijih proizvoda.