SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TEŽAK OPORAVAK
 
Bata Živojinović i dalje u teškom stanju
Autor/izvor: SEEbiz / Index.hr / Blic
Datum objave: 20.07.2012. - 08:46:42
BEOGRAD - Slavni glumac Bata Živojinović otežano govori, ali mu se na trenutke vraćaju govor, svijest i motorika.
"Njegova situacija je sada stabilna na nekom nivou kojim mi nismo zadovoljni, ali realno, bolje od ovoga ne može. Ipak je on pretrpio jedan ozbiljan moždani udar s krvarenjem. Povlačenje te krvi ne ide brzo, pa zbog toga nisu dobri ni stanje svijesti niti motoričke funkcije, koje je izgubio, ali ipak je bolje nego što je bilo na početku", kaže dr Milan Savić, direktor bolnice "Sveti Sava", i podsjeća da Batinu situaciju ugrožavaju i druge bolesti.

Naime, glumac ima slabo srce, prije nekoliko godina pretrpio je i infarkt, a uz sve to, ima i bolesne periferne arterije i dijabetes.

"Riječ je o kroničnom bolesniku koji sada ima jednu ozbiljnu akutnu bolest. Kada bi učini presjek današnjeg dana, njegov životn nije ugrožen i stabilno je, ali ne na nivou na kojem bismo htjeli. Ali dobro je da se stanje ne pogoršava", objašnjava doktor Savić za Blic.

Problem predstavlja i ležanje zbog kojeg Bata naglo gubi na težini i mišićnoj masi, pa su liječnici već započeli neku vrstu rehabilitacije ne bi li taj proces usporili.

O njegovoj omiljenosti u narodu, govori i činjenica da u vrijeme posjeta, ljudi koji su u bolnicu došli posjetiti nekog svog, obavezno pitaju i za Batino zdravlje ili čak pokušavaju doći do njega i donijeti mu voće ili sok.