SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
O PROŠLOSTI I SADAŠNJOSTI
 
Bata Živojinović: Cijenio sam Miloševića, ali nije mi mogao naređivati
Autor/izvor: SEEbiz / Vijesti
Datum objave: 02.01.2012. - 10:40:07
PODGORICA - Legendarni srpski glumac Bata Živojinović u razgovoru za "Vijesti" otkriva da ne planira povlačenje, iako je imao zdravstvenih problema koje je nedavno sanirao liječeći se na Kubi. Ništa manje aktivan nije ni na privatnom planu.
Popularni Valter planira da se uskoro ženi u crkvi, a kazao je i da mu je žao što je Crna Gora napustila zajednicu sa Srbijom. Nedavno je odjeknula vijest da se Živojinović odlučio na crkveno vjenčanje, nakon 57 godina građanskog braka sa svojom suprugom Lolom.

"Svi mi pripadamo nekoj vjeri, jel tako? Naša crkva ne priznaje građanski brak. Šta to meni treba, što se ja ne bih vjenčao u crkvi?", objasnio je glumac zašto se odlučio na taj korak i dodao da će se to desiti negdje na proljeće.

Pažnju medija posljednjih godina zaokupljali su i njegovi zdravstveni problemi. Jedan od najpoznatijih glumaca svih vremena dva puta se borio sa gangrenom na nozi i uspio da se izbori sa njom liječeći se na Kubi. Na pitanje da li je istina da je u pitanju liječenje koje zvanična medicina ne odobrava, legendarni glumac odgovara odrično

Sada se, kaže, osjeća kao da problema nije ni bilo i potpuno je oporavljen. Pojedini mediji su navodili da ga je liječio doktor famoznog Huga Chaveza, ali nam Živojinović to nije mogao potvrditi.

"Tamo postoje instituti, postoje visoki stručnjaci. Uglavnom sve je prošlo savršeno, sve to sam sanirao. Nisam mogao da obučem cipelu četiri mjeseca, imao sam užasne bolove. Što bi rekli, počeo sam da se raspadam. A oni su to riješili za par dana", otkriva on.

Na pitanje da li je istina da je u pitanju liječenje koje medicina ne odobrava, legendarni glumac odgovara odrično.

"Postoje ljudi u medicini koji ne znaju to da izliječe u svojim zemljama, pa misle ako ne mogu oni da ne može niko. Ali ispostavilo se da Kubanci mogu. To mi je bio drugi put da se liječim u toj zemlji jer sam i ranije imao povredu od koje se dobija gangrena”, priča Živojinović.

Živojinović je svojevremeno izazvao burnu reakciju javnosti kada je postao član SPS, da bi se kasnije predstavio kao kandidat te stranke na predsjedničkim izborima. Tadašnji predsjednik te stranke Slobodan Milošević ipak je odlučio podržati kandidata druge stranke Vojislava Šešelja.

"Ja sam tada bio zamjenik Slobodana Miloševića, jer sam bio potpredsjednik SPS-a. O njegovim stavovima nisam ni tada razmišljao da li su logični ili nisu, ne razmišljam ni sada. Ne mogu da mu zamjerim. Izuzetno sam ga cijenio i poštovao. Jedino što nikada nije mogao ništa da mi naredi. Ne samo on, nego nitko nije ni pokušavao u SPS-u da mi nešto naređuje. Zato sam i danas tu prisutan", priča Živojinović.