SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PUNJAČI
 
Banja Luka dobija šest punjača za električna vozila
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 14.05.2018. - 07:58:55
BANJA LUKA - Parking mjesta sa punjačima za električna auta u Banja Luci, njih šest, biće puštena u rad u ponedjeljak na dvije lokacije, i to po tri mjesta kod terminala prigradskog prevoza putnika na Malti i na parkingu Paskulina ciglana.

Riječ je o srednjebrzom tipu punjača snage 22 kilovata, što znači da je potrebno oko dva sata da se baterija auta potpuno napuni.

U Gradskoj upravi kažu da su ovaj projekat započeli, prije svega, zbog turista koji ranije nisu imali gdje da napune svoja električna vozila.

- Grad planira već neko vrijeme da obezbijedi tu mogućnost. Čitavu ovu rutu vozači električnih automobila izbjegavaju jer nema punionica od Zagreba do Sarajeva - rekao je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Dodao je da je ovo još novo za naše tržište, ali da je za očekivati da će biti sve više električnih automobila.

- Dvije punionice su za Tesline automobile, a ostale su univerzalne, za druge vrste električnih automobila - objasnio je Sandić.

Dodao je da su postavljene vertikalne signalizacije, na sedam lokacija, koje vozače pravovremeno obavještavaju gdje se nalaze punionice, te da su one obilježene i na autokartama, izvijedstile su nezavisne.com.