SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POSKUPLJENJE
 
Bandićev dar Zagrepčanima: Enormno poskupljenje parkiranja
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji list
Datum objave: 13.06.2018. - 08:22:31
ZAGREB - Neugodno iznenađenje stiže za stanovnike glavnoga grada - nakon više od mjesec dana usuglašavanja Grad Zagreb i Zagrebački holding dogovorili su nove, više cijene parkiranja.

Kako piše Jutarnji list, parkiranje u prvoj zoni od kolovoza poskupjet će dvostruko - sa šest na 12 kuna, dok će se u drugoj umjesto dosadašnje tri plaćati pet kuna. Cijena sata parkiranja u trećoj zoni iznosit će dvije kune, umjesto dosadašnjih 1,5 kuna.

Osim toga, dići će se cijene i u javnim garažama pa će primjerice u Tuškancu sat parkiranja po novome umjesto pet stajati 10 kuna. Sve to stoji u Nacrtu novog prijedloga korištenja javnih parkirališta i javnih garaža koji je u javnoj raspravi od 11. lipnja.

Iza ovoga, kako je već ranije iznešeno, stoji želja da se građane inspirira na češće korištenje javnog prijevoza kako bi se grad prometno rasteretio.

Podsjetimo, Zagrebački električni tramvaj (ZET) zbog uvođenja polusatne karte od četiri kune, pretvaranja triju zona u jednu i sniženja cijena karata za ZET-HŽ imao je smanjene prihode u 2017. godini u odnosu na isti period u 2016. godini za 50,3 milijuna kuna, pokazalo je Godišnje izvješće o poslovanju Zagrebačkog holdinga, koje će se naći na Skupštini Grada Zagreba sljedećeg tjedna.