SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
USLUGE
 
Apple Pay dostupan korisnicima Mastercarda u Hrvatskoj
Autor/izvor: seebiz
Datum objave: 26.06.2019. - 15:41:31
ZAGREB - Nova usluga mobilnog plaćanja Apple Pay od danas postaje dostupna svim korisnicima MasterCard kartica koje su izdali Revolut ili Monese u Hrvatskoj.

Tako će od sada svi vlasnici iPhonea, Apple Watcha i iPada uređaja moći brzo i jednostavno putem mobilne aplikacije račune plaćati u trgovinama, ali i putem interneta. Osim u dućanima, uz pomoć Apple uređaja korisnici će moći beskontaktno plaćati i u restoranima, taksijima, na samoposlužnim aparatima i drugim lokacijama.

- Drago mi je da danas, zajedno s kompanijom Apple i partnerima iz bankarskog sektora, možemo korisnicima Mastercard kartica pružiti inovativnu uslugu Apple Pay. Europa predvodi beskontaktnu evoluciju - više od jedne od dvije transakcije su beskontaktne. Ova metoda plaćanja nudi brzinu i praktičnost te pokazuje entuzijazam europskih potrošača koji žele prigrliti nove tehnologije kao što je Apple Pay. Jednako je važna sigurnost transakcije koju osigurava MasterCardova tehnologija tokenizacije sigurno povezujući mobilni uređaj s platnom karticom - istaknula je Sanja Žigić, direktorica MasterCarda u Hrvatskoj.

Aplikacija za beskontaktno plaćanje, osim kod nas, bit će dostupan i u Bugarskoj, Cipru, Estoniji, Grčkoj, Litvi, Latviji, Lihtenštajnu, Malti, Portugalu, Rumunjskoj, Slovačkoj i Sloveniji.