SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PORUKE
 
Antić: RTB Bor ima budućnost ali treba naći strateškog partnera
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 06.08.2017. - 17:39:55
RESAVICA - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da RTB Bor ima budućnost i da posluje pozitivno, ali da su potrebna dodatna ulaganja preko strateškog partnerstva.

"RTB Bor predstavlja jedan od strateški značajnih potencijala Srbije. Od njega zavisi ne samo istočna Srbija već i razvoj čitave Srbije", rekao je Antić u Resavici na obeležavanju Dana rudara.

On je kazao da je "Vlada Srbije posvećena tome da se Bor razvija i da bez ikakve dileme ima budućnost".

"Bor u ovom trenutku posluje pozitivno. Očekujem da će ovu godinu završiti sa više desetina miliona evra dobiti što je dokaz da ono što smo radili u prethodnom periodu dalo rezultate", kazao je Antić.

Ministar rudarstva je istakao da su Boru potrebna dodatna ulaganja preko strateškog partnerstva.

"Da bi RTB Bor dugoročno bio održiv pored topionice, fabrike sumporne kiseline i dela mehanizacije koju smo kao Vlada podržali, potrebno je dodatno ulagati u rudarstvo, otvarati nove rudnike i raditi nova istraživanja u tom sistemu. Za tako nešto su potrebne velike investicije koje, po našem mišljenju, treba tražiti kroz strateška partnerstva", objasnio je on.

Antić je kazao da razgovaraju sa velikim kompanijama, pre svega kineskim ali i ruskim i kanadskim, kako bi iznijansirali najbolji pristup za RTB Bor.

"Razgovaramo kako bi tamo dobili najsnažnijeg patnera koji će biti sposoban da u narednih nekoliko godina investira i do milijardu evra koje će obezbediti da RTB Bor multiplikuje svoju proizvodnju i dugoročno ima finansijsku dobit", rekao je Antić.