SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REGULACIJA
 
Amsterdam regulira priljev turista u čuvenoj Crvenoj četvrti
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 07.08.2018. - 22:33:37
AMSTERDAM - Amsterdam će primijeniti nove mjere da bi se što uspješnije nosio s priljevom turista u slavnoj Crvenoj četvrti, a među njima je i zatvaranje ulica zbog čišćenja te nova regulacija kretanja, izvijestili su u utorak iz gradske uprave.

Informacija je objavljena pošto je član gradskog vijeća upozorio na to da se središte grada noću pretvara u "džunglu", a policija ne uspijeva uvijek intervenirati kada su posrijedi nasilje i kriminal.

"Amsterdam će poduzeti nove korake da bi se smanjio pritisak turista na centar grada i da bi se poboljšao i olakšao pristup Wallenu", stoji u priopćenju gradskih vlasti.

"Na ulicama je gomila smeća, zbog čega ćemo u nekima uvesti stanke za čišćenje", najavile su vlasti glavnoga nizozemskog grada. "Neki dijelovi Wallena bit će zatvoreni za javnost u određeno vrijeme da bi se počistile ulice."

Gradske vlasti kane uvesti sustav brojača posjetitelja na ulazu u Crvenu četvrt. Brojač je primarno zamišljen kao alat koji će dati podatke o stvarnom broju ljudi u Wallenu u različitim dijelovima dana.

Paljenje crvenog svjetla u sustavu brojača posjetitelja značit će da je njihov broj u Wallenu dosegao maksimum, pa će se ta četvrt privremeno zatvoriti za ostale posjetitelje. Zeleno svjetlo signalizirat će prohodnost ulica.

Amsterdamska Crvena četvrt nastala je uz kanal rijeke Amster. Originalni naziv četvrti je De Wallen, što bi u prijevodu značilo 'maleni zidovi', a nazvana je prema zidovima koji su podignuti uz obalu kanala. Zbog svoje važnosti kroz povijest taj dio grada postao je prometna luka koja je privlačila prostitutke. Na početku je bio zabranjen ulazak oženjenim muškarcima i svećenicima.

Svake godine Amsterdam posjeti oko 18 milijuna turista.