SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RAST
 
Aerodromi Crne Gore opslužili 1,3 miliona putnika
Autor/izvor: SEEbiz / RTCG
Datum objave: 02.08.2018. - 14:49:26
PODGORICA - Na oba crnogorska aerodroma u prvih sedam mjeseci ove godine opsluženo je 1,3 miliona putnika, 145.000 više nego u istom periodu prošle, saopštio je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić.

"Rast saobraćaja bilježimo praktično od prvih dana ove godine, a tokom ljetnjih mjeseci on je značajno inteziviran, pa je samo u julu kroz oba aerodroma prošlo 422,22 hiljade putnika", rekao je Orlandić. 

On je dodao da su podaci o prometu putnika i aviona u prvih sedam mjeseci ove godine pokazatelj napornog rada i doprinosa Aerodroma Crne Gore turističkoj privredi. 

"Nastavljamo sa napornim radom, jer očekujemo još intezivniji saobraćaj tokom avgusta, kada bi trebalo da na oba aerodroma opslužimo blizu pola miliona putnika“, kazao je Orlandić.

On je naveo da o obimu saobraćaja dovoljno govori podatak da je u nedjelju na tivatskom aerodromu opsluženo 11,23 hiljade putnika, najviše u protekloj deceniji. Obavljeno je, prema njegovim riječima, 58 rotacija. 

"Rekord bilježimo i na podgoričkom aerodromu, gdje je 22. jula ostvaren najveći promet u toku jednog dana u posljednjih deset godina, kada je opsluženo 7,67 hiljada putnika“, saopštio je Orlandić.